Quiche cu sparanghel

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2011 | 7054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura
  • un manunchi de sparanghel (cam 20 de fire)
  • 5 felii de prosciutto
  • 2 linguri de ulei
  • 3 oua
  • 200 g cascaval nu foarte gras, ras mare
  • 200 ml smantana grasa
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu sparanghel:

In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

 Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C

In acest timp prepara umplutura: Pune la incalzit putina apa, ca sa oparesti sparanghelul. Taie partea fibroasa a sparanghelului si foloseste-o la altceva (de exemplu sa faci supa). Pastreaza cateva fire mai lungi, ca sa ornezi tarta. Pe restul taie-le bucati de 4-5 cm. Pune-le in apa care fierbe si lasa-le cam 5 minute. Scoate-le si zeama formata o poti folosi la supa.

Incalzeste uleiul si prajeste feliile de prosciutto pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le din ulei si taie-le bucati mai mici..

Bate ouale, apoi amesteca smantana. Potriveste de piper si nucsoara

Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea bucatile de sparanghel si prosciutto.

Adauga jumatate din cascaval. Presara putina nucsoara.

Toarna amestecul de oua si smantana in care ai amestecat cu o lingura restul de cascaval. Orneaza cu firele de sparanghel ramase intregi.

Coace tarta in cuptorul incins la 180 C, pentru 30 - 40 minute.

Scoate tarta din cuptor si las-o in tava 5 minute. Rastoarna tarta pe un gratar metalic si las-o la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

jolygina 1

18.10.2011, 18:22

foarte bun sparanghelul

madi_marin 1

18.10.2011, 19:32

n-am mancat nicidata sparanghel..... tarta arata delicios.....

MIUTA 1

19.10.2011, 12:32

Foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu champignons si kaiser